Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Bildkomposition och digital bildhantering (distans)

Gyllene snittet, djup och perspektiv. I den här kursen får du fördjupa dig i bildkompositionens hantverk och konst!

Den här kursen är en introduktion till hur du bäst komponerar dina bilder för att få ett så helhetligt resultat som möjligt. Du lär dig om bildrummets olika delar, hur du kan tänka kring, vinklar, linjer, färger och placering för att få ett så intressant och medvetet resultat som möjligt när du fotograferar och redigerar bilder. Kursen tar även upp digital bildbehandling, hur du beskär och redigerar dina bilder till bästa resultat samt vilken upplösning och storlek du ska tänka på att ha.

Ha gärna egna bilder att arbeta med.

Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs via Zoom. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Kursen genomförs via digitala videoträffar på angiven dag och tid. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare
Anders Lindberg är en av våra mest erfarna cirkelledare - specialiserad på allt inom dataanvändande och fotografi.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
478163
Startdatum
16 november 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
9
Plats
Distans på nätet
Pris
950 kr
Cirkelledare
Anders Lindberg
Anmäl dig