Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Kalligrafi och brush lettering

Lär dig grunden i skrivteknik, bokstavsdekoration och brush lettering!

Att skriva vackert är ett gammalt hantverk som är kul och värdefullt att kunna i vår digitaliserade bokstavsvärld. I den här kursen lär du dig grunden i den mer klassiska kalligrafin, dess skrivteknik och layout. Sen tittar vi även på den mer fria tekniken att rita bokstäver - lettering. Vi kommer enbart att arbeta med svart färg i syfte att lära oss olika tekniker för att bygga upp skugga och volym. Du får materialkännedom och inspiration och kan sen välja den teknik du gillar bäst.  Du kan göra personliga gratulationskort eller kanske din favoritdikt som en tavla. En kurs för dig som är noggrann, har tålamod och gillar att skapa din egen design i form av bokstavskonst.

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477340
Startdatum
15 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
12
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1520 kr
Cirkelledare
Lena Van Rooy
Anmäl dig