Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Manusförfattande för film, serier och TV-spel

Oavsett om du vill berätta en historia i form av en film, en serie eller ett spel behövs ett manus. Kom igång med ditt projekt och lär dig strukturera ditt berättande i manusform!

Det här är kursen för dig som vill skriva manus för film, serier eller TV-spel.

Med filmexempel och diskussioner undersöker vi hur ett traditionellt manus är uppbyggt och vad det finns för olika faser i skrivprocessen. Vi går igenom grunderna i den klassiska dramaturgin och hur du formar den historia du burit runt på i huvudet men inte haft möjlighet att färdigställa.

Under kursen får du även jobba på strategier i hur du kommer ur idétorka och skrivkramp. Parallellt med kurstillfällena finns också möjlighet att jobba med en manusidé som du får handledning på.

Under vårterminen finns också en intensiv helgkurs på samma tema och i juni planeras en veckas lång kurs med samma ledare. Men detta är kursen för dig som vill ha möjlighet att jobba med ditt projekt under en längre och kontinuerlig tidsperiod.

Förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper behövs. Denna kurs riktar sig framförallt till dig som inte är etablerad sedan tidigare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
478088
Startdatum
14 september 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
11
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
2500 kr
Cirkelledare
Shahriyar Latifzadeh
Anmäl dig