Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Retorik och kommunikation

Vill du bli en säkrare talare? I den här kursen så får du möjlighet att utveckla din förmåga att tala inför grupp.

Med utgångspunkt i retorikens fem olika delar varvar vi teori med praktiska övningar för att du ska få redskap för att bli en så bra talare som möjligt. Vi går igenom hur du på bästa sätt får fram budskap och argument, hur du bäst disponerar innehållet i ett tal samt vilket språk som är lämpligt att använda vid olika tillfällen. Du får lära dig knep för att minnas samt hur du bäst agerar genom röst och kropp för att nå ut. Du får även kunskap om debatteknik och hur du bemöter och hanterar härskartekniker.

Kursmaterial
Ingår i kursavgiften. 

Upplägg
Kursen är 4 träffar om 2,5 timmar vardera. Genom teoretiska verktyg och mycket praktisk övning får du utveckla din förmåga att tala inför människor.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
478106
Startdatum
28 september 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
16
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1250 kr
Cirkelledare
Paula Ternström
Anmäl dig