Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Strategisk Filmkommunikation

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig hur du når ut med ditt budskap, din idé eller ditt projekt genom kommunikation via rörlig bild.

Rörlig bild är central inom kommunikation idag, inte minst för att nå ut genom sociala medier. Idag finns också möjligheter att producera film med förhållandevis små resurser. Genom att arbeta medvetet med ditt budskap genom strategi och redigering kan du nå ut på ett träffande sätt.

Kursen är en workshop i tre delar och syftar i att du som deltagare får strategisk kunskap om filmkommunikation samt möjligheten att producera en mini-film med enkla medel. Mellan träffarna så arbetar du hemma med ditt material, du behöver därför en smartphone som du kan filma med för att gå kursen.

Kursens tre delar:

1. Rörlig bild som kommunikation

Detta är en teoretisk del. Vi tittar på exempelfilmer följt av diskussioner och resonemang. Kursdeltagarna får pröva en första filmanalys. Målet med denna del är att kursdeltagarna ska börja tänka film och att förstå vilka verktyg man har i sin kommunikation. Vi pratar om skillnaden mellan rörlig bild och stillbild. Vilka beståndsdelar du har att arbeta med i rörlig bild, så som bild, ljus och språk. Var kommunikationen i en film uppstår och hur man arbetar med storytelling.

Lördag 13/3 kl. 10.00-13.00

2. Från idé till inspelningsmanus.

Detta är den praktiska delen av kursen. Här arbetar deltagarna med sina filmidéer som de vill nå ut med. Vi pratar om hur du formulerar ditt budskap i en mening genom att hitta berättelsen och skapa igenkänning hos tittaren. Vi skapar bild och inspelningsmanus. Vi pratar om förproduktion, inspelning av bild och ljud samt förberedelser för redigering och redigeringsteori.  

Lördag 20/3 kl.10.00-13.00

3.Film i social media

Under kursens avslutande del färdigställer vi filmerna. Vi går igenom programvara för redigering och hur man arbetar med det inspelade materialet. Går igenom redigeringsförloppet till färdig film. I slutet tittar vi på varandras filmer och diskuterar varandras idéer.

Lördag 27/3 kl.10.00-13.00

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
481586
Startdatum
13 mars 2021
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–13:00
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
3
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
550 kr
Anmäl dig