Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Manusförfattande för Film, serier och TV-spel

Oavsett om du vill berätta en historia i form av en film, en serie eller ett spel behövs ett manus. Kom igång med ditt projekt och lär dig strukturera ditt berättande i manusform!

Det här är kursen för dig som vill skriva manus för film, serier eller TV-spel.

Med filmexempel och diskussioner undersöker vi hur ett traditionellt manus är uppbyggt och vad det finns för olika faser i skrivprocessen. Vi går igenom grunderna i den klassiska dramaturgin och hur du formar den historia du burit runt på i huvudet men inte haft möjlighet att färdigställa.

Under kursen får du även jobba på strategier i hur du kommer ur idétorka och skrivkramp. Parallellt med kurstillfällena finns också möjlighet att jobba med en manusidé som du får handledning på.

Förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper behövs. Denna kurs riktar sig framförallt till dig som inte är etablerad sedan tidigare.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Shahriyar Latifzadeh är en erfaren regissör, manusförfattare och filmkonsult. Han har tidigare lett liknande filmcirklar hos oss på ABF Stockholm och har under sitt yrkesverksamma liv regisserat långfilm, kortfilm och dokumentärfilm.

Kursmaterial/Litteratur
Kursledare Shahriyar Latifzadeh lanserar under våren Manusboken, en egenförfattad bok om dramaturgi vilken används som kurslitteratur. Boken ingår i kursavgiften och du får den vid första kurstillfället.

Bra att veta

Är du osäker på om du vågar boka? Vi förstår, därför har vi förändrat våra avbokningsregler och tillåter fri avbokning fram till 10 dagar innan kurstillfället.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
471617
Startdatum
06 juli 2020
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Tidpunkt
10:00–14:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
6
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1400 kr
Cirkelledare
Shahriyar Latifzadeh
Anmäl dig