Hoppa till huvudinnehåll

Hjärnstark med musik och rörelse

Nyfiken på hur hjärnan fungerar och hur du kan påverka den? På den här kursen får du veta mer om det.

Vår musikaliska förmåga upptar stora områden i hjärnan och berör våra djupaste känslor. Musiken är också fenomenal på att få oss att minnas saker. Vi använder vårt minne och våra intellektuella förmågor för att kunna uppfatta musikens alla variationer. Musik påverkar hjärnans kemi, vår mentala hälsa och förstärker nervförbindelserna.

I den här kursen kommer vi att använda musik i kombination med rörelse för att träna koncentration, uppmärksamhet, inlärningsförmåga och minnet.

Cirkelledare

 Reza Yazdani är fil.dr i medicinsk genetik från Uppsala Universitet. Han har arbetat som forskare på SLU i Umeå och Uppsala. Han har också varit cirkelledare i flera år bl a kring minnets möjligheter. 

Bra att veta


•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
495395
Startdatum
13 april 2023
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
14
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1195 kr
Cirkelledare
Reza Yazdani
Anmäl dig