Hoppa till huvudinnehåll

Kvinnorna på Fogelstad

Kvinnliga medborgarskolan Fogelstad grundades samma år som svenska kvinnor fick rösträtt 1921.

I den här cirkeln läser vi om och fördjupar oss i de kvinnor som var med och grundade Fogelstad bland annat Elin Wägner. De ansåg att även kvinnor behövde utbildning i medborgarskap. Långa och korta kurser anordnades och gästföreläsare bjöds in till skolan. Dessa kvinnor blev framstående och kända inom flera områden i samhället och var en drivande kraft för kvinnors rättigheter. Varje träff tar upp en eller flera av dessa rösträttskämpar för kvinnlig rösträtt. Vi inleder med en kort historisk återblick på rösträttskampen i Sverige. 

Litteratur

Ulrika Knutson "Den besvärliga Elin Wägner"

ISBN 9789177890102

Cirkelledare

Kjell Andersson har en bakgrund som journalist och folkhögskolelärare med ett stort intresse för litteratur och de senast 20 åren har han fördjupat sig i den kvinnliga röträttshistorien i Sverige. Han har varit cirkelledare i många år både inom skrivarcirklar och litteratur.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
490600
Startdatum
08 september 2022
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
12:30–14:00
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
13
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1280 kr
Cirkelledare
Kjell Andersson
Anmäl dig