Hoppa till huvudinnehåll

Konstanalys

Vill du öka din förståelse och förmåga att tolka olika konstverk?

Vi går igenom en modell för konstanalys och pratar kring olika frågeställningar hur man kan tänka kring ett konstverk för att öka förståelsen både för konstnärens avsikt och bildens språk. Vad i bilden är det som påverkar oss? Vid tre tillfällen arbetar vi teoretiskt med analysens olika nivåer och vid två tillfällen besöker vi ett eller två museer där vi använder oss av schemaanalys på plats.

Upplägg

Vid tre tillfällen ses vi i ABF-huset och två tillfällen på något museum. Bestäms i gruppen vilket/vilka museer. Ev kostnad för entré tillkommer. ABF-huset torsdagar kl 17.30-20.45, den  25/4 +16/5+ 30/5, museum lördagarna kl 11.00-14.15 den 4/5 +25/5 2024.  

Cirkelledare

Shahla Fallahian har gått konstnärlig utbildning på Konstskolan i Stockholm och hantverkspedagogisk yrkesutbildning på Nyckelviksskolan bland annat och har en mångårig erfarenhet av att leda studiecirklar och kurser. Hon är också aktiv konstnär själv. Med engagemang och glädje delar hon med sig av sina kunskaper.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
502942
Startdatum
25 april 2024
Veckodagar
Torsdag, Lördag
Tidpunkt
17:30–20:45
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
10
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1895 kr
Cirkelledare
Shahla Fallahian
Anmäl dig