Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Fotografi i arbete

Fotografi som styrande verktyg eller kreativ apparat? Den här studiecirkeln diskuterar fotografiet och kamerans aktiva roll i relation till samhället.

Kameran och fotografiet utgör ett pågående arbete, de är arbetande verktyg som synliggör, sprider och döljer på samma gång. Tekniken gör något med vår perception och med vårt sätt att läsa världen. Den påverkar vårt sätt att navigera i och interagera med vår omgivning.   

Under den här studiecirkeln talar vi om det fotografiska mediets specificitet, hur mediet i sig styr, befinner sig i ett konstant arbete och i dialektik med samhällets strukturer. Till exempel fotografiets relation till centralperspektivet och det kapitalistiska systemets normerande effekter. 

Tillsammans med Centrum för Fotografi (CFF) arrangerar vi nu den tredje studiecirkeln som diskuterar fotografiets roll i relation till samhället.

Ledare

Katarina Elvén är konstnär och fotograf, utbildad vid Högskolan för fotografi i Göteborg med lång erfarenhet av undervisning i fotografi på olika nivåer.

Beata Fransson är konstnär och fotograf, utbildad vid konsthögskolan i Malmö med 15 års erfarenhet inom samtidskonsten och dess olika kontexter. 2019 gav hon ut boken ”Jag, studion” på Sailor Press.

Upplägg 

Studiecirkeln är uppbyggd kring åtta träffar. Fyra av dessa består av föreläsningar med inbjudna föreläsare och efterföljande samtal och fyra av dessa är fristående träffar med fördjupande läsning. Samtliga föreläsningar och cirkelträffar sker via Zoom.

Exakta datum för föreläsningarna är inte färdiga och kommer meddelas längre fram.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
482073
Startdatum
03 mars 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
15
Plats
Distans på nätet
Pris
750 kr
Anmäl dig