Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Konstanalys fördjupning

Vill du öka din förståelse och förmåga att tolka olika konstverk?

I den här kursen tar vi upp epoker som Romantiken och Realismen. Vi arbetar vidare med symboler och fördjupar oss i färgspråket. Vi har en kort repetition av modellen för konstanalys och pratar kring olika frågeställningar hur man kan tänka kring ett konstverk för att öka förståelsen både för konstnärens avsikt och bildens språk. Vad i bilden det är som påverkar oss? Vid tre tillfällen arbetar vi teoretiskt med analysens olika nivåer och vid två tillfällen besöker vi ett eller två museer där vi använder oss av schemaanalys på plats.

Upplägg
Vid tre tillfällen ses vi i ABF-huset och två tillfällen på något museum. Bestäms i gruppen vilka. Ev kostnad för entré tillkommer.

Cirkelledare

Shahla Fallahian har gått konstnärlig utbildning på Konstskolan i Stockholm och hantverkspedagogisk yrkesutbildning på Nyckelviksskolan bland annat och har en mångårig erfarenhet av att leda studiecirklar och kurser. Hon är också aktiv konstnär själv. Med engagemang och glädje delar hon med sig av sina kunskaper.

Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
483766
Startdatum
20 oktober 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
13:00–16:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
9
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1250 kr
Cirkelledare
Shahla Fallahian
Anmäl dig