Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Måleri - vi inspireras av Hugo Alfvén - korta konstrundan

Vi lär oss om Hugo Alfvén , hans konst, musik och samtid och inspireras i vårt eget måleri av hans arbete.

I år är det 150 år sen Hugo Alfvén föddes 1872 i Stockholm (d 1960). Hugo Alfvén är nog mest känd för sin musik. Här lär vi känna honom även som konstnär genom hans olje- och akvarellmåleri.

Upplägg
  • Mån 12/9 Träff 1 inleder vi i ABF-huset med en introduktion till vem han var, i vilken samtid levde och verkade han?
  • Tor 15/9 Träff 2 ses vi på Waldemarsudde torsdag samma tid. Vi ser på utställningen Hugo Alfvén – Konst och musik –samtalar om utställningen innan ni skiljs åt.
  • Mån 19+26/9 Träff 3-4 utifrån vad vi lärt och sett inspireras vi av hans måleri och musik och gör vår egen tolkning i en bild. Ta med eget inspirationsmaterial av Hugo Alfvén, böcker, vykort, musik som ni kan delge varandra.
Material och entrékostnad
Valfri teknik (olja, akryl), ta med färg, duk/pannå och penslar samt ditt inspirationsmaterial av Hugo Alfvén.
Kostnad för museibesök tillkommer.  Upplägg Kortare föreläsningar om Hugo Alfvén, gemensamma diskussioner och eget måleri blandas. Nivå Grundläggande genomgång av materialkunskap ingår inte i kursen.Handledning på individuell nivå, gör att den som vill kan delta. CirkelledareMaria Lundmark har lång och gedigen erfarenhet som ledare inom akryl- och oljemåleri och kroki bland annat. Maria vägleder sina deltagare genom beröm och kritik på vars och ens nivå. Det är viktigt att alla får känna sig sedda och utvecklas. Maria är själv aktiv konstnär och utbildad bla på Konstfack i Stockholm.

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
491160
Startdatum
12 september 2022
Veckodagar
Måndag, Torsdag
Tidpunkt
14:45–17:15
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
12
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1100 kr
Cirkelledare
Maria Lundmark Hedvall
Anmäl dig