Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Måleri - vi läser om och inspireras av Marc Chagall - kort och kreativt

Vi lär oss om Chagalls inspirerande bildspråk , hans samtid och målar i hans anda.

Marc Chagall (1887-1985) målade mer hur han kände än vad han såg. Han är en av den moderna konstens förgrundsgestalter med rikt och fantasifullt bildspråk. Vi läser om hans liv och den tid han verkade i. Vilka konstismer och andra konstnärer tog han intryck av? Vi studerar hans bilder, diskuterar tillsammans och målar sen egna bilder i hans anda. Välj en bok om Chagall med exempel på hans målningar i färg. Läs den gärna innan kursen och ta med ditt val av bok så delar vi kunskap med varandra. Bokens bilder har du sen som inspiration till ditt eget måleri.

Material
Valfri teknik, ta med färg, duk/papper och penslar samt ditt val av bok om Chagall med färgbilder.

Cirkelledare

Maria Lundmark har lång och gedigen erfarenhet som ledare inom akryl- och oljemåleri och kroki bland annat. Maria vägleder sina deltagare genom beröm och kritik på vars och ens nivå. Det är viktigt att alla får känna sig sedda och utvecklas. Maria är själv aktiv konstnär och utbildad bla på Konstfack i Stockholm. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

 

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
483663
Startdatum
29 november 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
14:45–17:15
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
12
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
720 kr
Cirkelledare
Maria Lundmark
Anmäl dig