Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Måleri - vi läser om och inspireras av Sonja Delaunay - kort och kreativt

Vi lär oss om Delaunays färgstarka och kubistiska bildspråk , hennes samtid och målar i Sonjas anda.

Sonja Delaunay (1885-1979), rysk-fransk målarinna känd för sina färgstarka och geometriska former. Hon blev 1964 den första levande kvinnliga konstnären som fick en retrospektiv utställning i Louvren. Hon var gift med Robert Delaunay, även han konstnär, och tillsammans grundade de konstinriktningen orfism. Vi läser om hennes liv och den tid hon verkade i. Vilka konstismer och andra konstnärer tog hon intryck av? Vi studerar hennes bilder, diskuterar tillsammans och målar sen egna bilder i hennes anda. Välj en bok om Sonja Delaunay med exempel på hennes målningar i färg. Läs den gärna innan kursen och ta med ditt val av bok så delar vi kunskap med varandra. Bokens bilder har du sen som inspiration till ditt eget måleri.

Material

Valfri teknik, ta med färg, duk/papper och penslar samt ditt val av bok om Sonja Delaunay med färgbilder.

Upplägg

Kortare föreläsningar om Sonja, gemensamma diskussioner och eget måleri blandas.

Cirkelledare

Maria Lundmark har lång och gedigen erfarenhet som ledare inom akryl- och oljemåleri och kroki bland annat. Maria vägleder sina deltagare genom beröm och kritik på vars och ens nivå. Det är viktigt att alla får känna sig sedda och utvecklas. Maria är själv aktiv konstnär och utbildad bla på Konstfack i Stockholm.

Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
483666
Startdatum
14 september 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
14:45–17:15
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
10
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
720 kr
Cirkelledare
Maria Lundmark
Anmäl dig