Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Stockholm genom konstnärsögat OBS! Varannan vecka.

Under fem samtalsträffar lär vi oss tillsammans mer om några av Stockholms konstnärer. Sjätte träffen görs en utflykt och kanske eget måleriarbete.

Vi samtalar om konstnärerna Olle Olsson Hagalund, Sigrid Hjertén, Einar Jolin, Eugène Jansson och Siri Derkert som var verksamma under sent 1800-tal och fram till 1970-talet.

Utöver konstnärernas liv och verk studerar vi tiden de levde i ur flera andra perspektiv. Till exempel vad berättar deras bilder om Stockholm? Vad påverkades de av? Vilka konstinriktningar var aktuella i Europa? Kursen avslutas med en utflykt och kanske ett eget försök att måla med inspiration ifrån det vi lärt.

Material
Material ingår inte i kursavgiften. Vi läser olika böcker om de 5 konstnärerna. Kanske har du någon bok hemma, kan låna på bibliotek eller köp. Olika böcker kan ge olika perspektiv som vi kan delge varandra.

Cirkelledare

Rolf Ydefeldt vägleder sina deltagare till fördjupad kunskap genom gemensamma övningar i sina kurser. Han är utbildad lärare i konst och formgivning och har studerat för Arne Isacsson och Peter Dahl. Intresserad av estetiska ämnen och själv aktiv konstnär.

Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
•Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
487205
Startdatum
26 februari 2022
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
11:00–13:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
12
Medarrangör
ABF Stockholm
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1450 kr
Cirkelledare
Rolf Ydefeldt
Anmäl dig