Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Vi målar och inspireras av Stockholmskonstnärer OBS! varannan vecka

Vi målar Stockholmsmotiv och samtalar och lär oss om fem Stockholmskonstnärer. Avslutar med museibesök.

I den här kursen målar vi Stockholms motiv med inspiration från konstnärerna Olle Olsson Hagalund, Sigrid Hjertén, Einar Jolin, Eugène Jansson och Siri Derkert som var verksamma under sent 1800-tal och fram till 1970-talet. Vid varje träff målar vi akvarell eller tecknar och samtalar om en konstnär.

Utöver konstnärernas liv och verk studerar vi tiden de levde i ur flera andra perspektiv. Till exempel vad berättar deras bilder om Stockholm? Vad påverkades de av? Vilka konstinriktningar var aktuella i Europa?

Kursen avslutas med ett besök på Nationalmuseet. Ev. entréavgift tillkommer.

Nivå

Alla kan delta.

Upplägg

Kursen går varannan vecka, ojämna veckor. Vi tecknar eller målar i valfri teknik. Sista träffen äger rum på Nationalmuseet där vi ser på de konstnärerna vi har samtalat om.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Vi läser olika böcker om de 5 konstnärerna. Kanske har du någon bok hemma, kan låna på bibliotek eller köp. Olika böcker kan ge olika perspektiv som vi kan delge varandra. Bildinspiration finns det även gott om på nätet.

Ev. entréavgift till Nationalmuseet tillkommer.

Cirkelledare

Rolf Ydefeldt vägleder sina deltagare till fördjupad kunskap genom gemensamma övningar i sina kurser. Han är utbildad lärare i konst och formgivning och har studerat för Arne Isacsson och Peter Dahl. Intresserad av estetiska ämnen och själv aktiv konstnär.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
494609
Startdatum
16 februari 2023
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
10:30–13:00
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
8
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
2100 kr
Cirkelledare
Rolf Ydefeldt
Anmäl dig