Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig enklare tapetserarbete

Tips och trix och praktiskt arbete hur du klär om enklare möbler.

På kursen kommer vi gå igenom omklädsel och lättare stoppning på mindre möbler. Hur du räknar ut tygåtgången på din möbel. Vi går igenom och visar olika uppklipp till olika hörn, lite verktygslära som förenklar arbetet. Under arbetes gång får du råd och lära dig lite olika trix som underlättar när du vill fortsätta att klä om något i hemmet. På den här helgkursen hinner vi bara med mindre möbler så som stolsitsar, pianopallar, små emmor och stolar. 

UppläggFörsta träffen går vi igenom vad du behöver inhandla till kursstart och var du kan få tag i det som du behöver. Ta med ditt projekt alternativt bilder på ditt projekt från olika håll även underifrån. Mellan lördag till söndag kan du lämna kvar ditt arbete men inte efter första träffen. Kurstider 2022Måndag 14 november kl 1800-2030Lö-sö  26-27 november kl 1030-1530 CirkelledareMonica Nielsen är utbildad tapetserare som även arbetat med att lära ut ämnet i många år. Monica säger - att lära ut ett sådant här gammalt hantverk och föra vidare en kunskap är det roligaste jag vet. Att väcka ett intresse för att bevara och rädda gamla möbler känns viktigare än någonsin i dessa tider. Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
491003
Startdatum
14 november 2022
Veckodagar
Måndag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
5
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1680 kr
Cirkelledare
Monica Nielsen
Anmäl dig