Hoppa till huvudinnehåll

Mönsterkonstruktion Livplagg - Distans

Lär dig grunderna på distans!

På den här kursen i mönsterkonstruktion lär du dig att arbeta efter färdiga grundmallar. Du lär dig måttagning och att justera färdiga grundmönster till dina personliga mått. Du får också sy upp och prova av dina grundmönster samt göra justeringar så att de blir anpassade till just din kropp. Här arbetar vi med livplaggsmönster.

Förkunskaper
En viss sömnadsvana då du syr själv hemma mellan träffarna.

Kursmaterial
Boken Mönster och konstruktioner för damkläder alt. Mönsterkonstruktion - herrkläder båda av Inger Öberg, tillgång till symaskin, mönsterpapper samt att du ska kunna dokumentera ditt hemarbete med foton.

Upplägg
Det här är en distanskurs som genomförs i form av videokonferenser via Microsoft Teams på fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Det är bra om du har ett rum där du kan jobba ostört. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

 Cirkelledare

Therese Grahn är utbildad mönsterkonstruktör på Stockholms Tillskärarakademi. Hon har tidigare arbetat som textillärare, jobbar som frilansande mönsterkonstruktör och butikschef i en klädbutik.
 
Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
•Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
484035
Startdatum
26 oktober 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
19:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
7
Plats
Distans på nätet
Pris
990 kr
Cirkelledare
Therese Grahn
Anmäl dig