Hoppa till huvudinnehåll

Mönsterkonstruktion nybörjare Helgkurs

Lär dig grunderna i att skapa ditt eget mönster.

På den här kursen i mönsterkonstruktion lär du dig att arbeta efter färdiga grundmallar. Du lär dig måttagning och att justera färdiga grundmönster till dina personliga mått. Du får också sy upp och prova av dina grundmönster samt göra justeringar så att de blir anpassade till just din kropp. Du kan välja på att göra liv och ärm, kjol, byxa eller ytterplagg.

Nivå

En viss sömnadsvana är en fördel men inget krav.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Symaskiner finns att låna samt mönsterpapper finns i lokalen.

Datum

Kursdagar lördag–söndag  15-16 juni 2024.

Cirkelledare

Diana Lazare är i grunden mönsterkonstruktör och har arbetat med mode på b.l.a H&M och & Other Stories. Hennes intresse för sömnad började redan från barnsben då hennes mormor är hemmaskräddare i hemlandet. Hon har på senare tid börjat studera textilkonst och går just nu Textil programmet på Konstfack.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: sommar, sy, sömnad, mönsterkonstruktion

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
502982
Startdatum
15 juni 2024
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1750 kr
Cirkelledare
Diana Lazare
Anmäl dig som reserv