Hoppa till huvudinnehåll

Virka mormorsrutor i olika former - kort och kreativt

Lär dig virka fantasifulla mormorsrutor i olika geometriska former!

Vi lär oss grunderna i virkning och arbetar vidare med rutor i olika former. Traditionella fyrkanten men du kan även prova trekanter, cirklar, sexkanter, snöflingor och stjärnor. Allt beror på dina förkunskaper vilken svårighetsgrad du väljer. Dag två arbetar vi också med olika sätt att sammanfoga dina lappar i större mönster och olika tekniker för montering. Ett bra sätt att använda dina restgarner på!

FörkunskaperPassar både för dig som är nybörjare och för dig som kan grunderna. CirkelledareEva Mendel är textil konsthantverkare och tog examen 2019 från Handarbetets Vänner (HV) i Stockholm. Där utbildade Eva sig främst inom vävning och konstbroderi. I sitt skapande utgår hon ofta från bruksföremål, honfår inspiration från naturen och vardagen och sin hund. Sticka, virka och textilt återbruk är något Eva  också gärna ägnar sig åt. 

Kursdatum: lördag 8 + 15 oktober 2022

Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
•Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
491193
Startdatum
08 oktober 2022
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
6
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1075 kr
Cirkelledare
Eva Mendel
Anmäl dig