Hoppa till huvudinnehåll

Hitta ditt nästa steg i karriären (AMK-1)

Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Den här kursen ger dig handfasta redskap inom karriärutveckling och lämpar sig för dig som vill hitta eller förbereda dig för kommande steg i din karriär. Du kan gå denna kurs både om du är arbetssökande eller funderar över vad ditt nästa steg i karriären ska bli och vill få extra stöd i att hitta, söka och kunna få det.

I denna kurs får du bland annat:

• Göra en kartläggning av dina kompetenser, styrkor och behov
• Identifiera potentiella arbetsgivare och uppdragsgivare
• Skapa/uppdatera ditt CV, personliga brev och LinkedIn
• Träna dig på att genomföra arbetsintervjuer och att nätverka
• Lära dig skicka spontanansökningar

Utbildningen ger deltagaren möjlighet att aktivt öva på samtliga områden som ingår i kursen. Övningar varvas med kortare föreläsningar. Du kommer att få ta del av praktiska exempel, jobba självständigt under och mellan träffarna.

Ledare
Kursledaren Clara Löfvenhamn utvecklar morgondagens ledare och driver ledarskapsbloggen Bossbloggen och podcasten Mentalt Starkt Ledarskap. Hon är beteendevetare inom sociologi med specialisering ledarskap och organisation med över femton års arbetslivserfarenhet, tycker att arbetsintervjuer är "bland det roligaste som finns" och har korrläst fler CV:n än hon kan räkna gnom åren. I den här kursen kommer hon göra sitt bästa för att hjälpa dig att axla ledarrollen över din egen karriär framåt.

Kurslitteratur

Jaget och jobbet – att navigera i det moderna arbetslivet av Anna-Lena Sundlin och Paul Sundlin  (2020)

Boken är frivillig att köpa för att fördjupa dig och inte obligatorisk.

Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Anmälan
Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?
Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
485569
Startdatum
22 september 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
09:00–12:15
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
15
Medarrangör
ABF Stockholm
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Clara Löfvenhamn
Anmäl dig