Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Bokcirkel - personlig utveckling/ Våga vara operfekt - varannan vecka

Varje dag möts vi av budskap som talar om för oss hur vi bör vara, se ut och leva. Vi läser boken Våga vara operfekt av Brené Brown och diskuterar kring vad/ vem som sätter ramarna.

Genom att döva känslor av otillräcklighet med allt från mat, shopping, träning och droger till perfektionism tror vi att vi kan undvika granskning av smärtsamma känslor. Bakom perfektionismen finns skammen. Den allmängiltig mänsklig känslan som vi alla har men som tar sig olika könskodade uttryck. För män är skam i stor utsträckning kopplat till att uppfattas som svag och omanlig medan den hos kvinnor tydligare verkar hänga samman med just perfektionism, speciellt i förhållande till den egna kroppen.

I sin bok kallar Brené Brown perfektionism som ett destruktivt tankesystem som aldrig kan vara samma sak som att på ett hälsosamt sätt sträva efter sina mål, utan i stället står i vägen för kreativitet, samhörighet, mod och förmågan att känna medkänsla till oss själva, till andra, samt att leva ett autentiskt liv och nå din fulla potential.

Tillsammans pratar vi om det som står i vägen för att leva öppet och helhjärtat. Vi läser Brené Browns bok Våga vara operfekt. Vi pratar om mod, medkänsla och samhörighet. Om att vara tillräcklig. Vi undersöker vad bokens 10 livsråd kan ge. Och hur just du vill göra annorlunda. Du får insikter och nya perspektiv som du kan använda direkt.

Samtalen leds av Chantella Love.

Alla våra nyheter har nedsatt pris. Rabatten är inkluderad i det angivna priset.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
471371
Startdatum
13 februari 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:45–19:15
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
11
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
395 kr
Cirkelledare
Chantella Love
Anmäl dig