Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Radiodokumentär genom intervjuer och ljudinspelning

Skildra din verklighet genom intervjuer och ljudinspelningar och skapa din radiodokumentär

Radiodokumentär är ett enkelt, lätt och roligt sätt att komma igång med ett berättande, det handlar om att skapa känsla och upplevelse genom ljud. Med en mikrofon i handen kan man komma människor nära och skapa intressanta berättelser om sin omgivning eller sitt eget liv.

Vilka världar är unika för mig? Kan jag genom dessa filter hitta berättelser och perspektiv som ingen annan har tillgång till? Vad betyder det att tro på mitt eget berättande? Dessa frågor är grunden i kursen. Vi kommer först lära oss enkla grunder i inspelning och ljudredigering, och sedan lära oss genom att göra egna inspelningar.

Målet är att vi skall få upp ögonen för vår omgivning och genom denna skildra en liten bit av vår verklighet.

Kursen är mer inriktad på det konstnärliga arbetet och mindre på det tekniska. Kursen vänder sig till alla som är intresserade av radiodokumentär på ett eller annat sätt. Du kan behöva kunskaperna i din yrkesroll som till exempel kommunikatör eller ha ambitionen att i framtiden jobba inom branschen. Kanske är du bara nyfiken och vill veta hur allt går till? Oavsett anledning så är du varmt välkommen!

Vi kommer att använda texter från till exempel feministen Sarah Ahmed och exempel från olika radiomakare över världen som inspiration.
Inget studiematerial behöver införskaffas på egen hand.

Nivå

Inga förkunskaper krävs.

Cirkelledare

Cecilia Josefson arbetar som frilansande radiomakare och har framför allt gjort många P2 dokumentärer. Hon är utbildad på Stockholms Konstnärliga Högskola och Högskolan för Scen och musik i Göteborg. Hon har gjort program och dokumentärer de senaste 15 åren om allt från fängelser till Beethovens pianosonater. Läs mer om Cecilia: www.ceciliajosefson.com

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
495165
Startdatum
17 april 2023
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
12:00–14:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
11
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1300 kr
Anmäl dig