Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Den vilda maten – Hösten

Utöver svamp, vad finns det för annan duglig mat som går att plocka vilt under hösten? Vet du t.ex. hur man kan använda slånbär för att göra saft och gelé?

Under hösten finns det fortfarande ett utbud av duglig mat som går att skörda fritt i skogen om man vet vad man ska titta efter. Tillsammans med en sakkunnig ledare plockar vi bär, rötter och växter som alla går att äta antingen direkt eller genom tillagning.

Utflykts- och kursledare Carina Dalunde har inventerat och identifierat Nackareservatet som ett bra område för tillfället och det är här som utflykten kommer äga rum.

Kursmaterial
Medtag anteckningsblock.

Upplägg
Vi är ute i skogen i fyra timmar så kom i oömma kläder och vattentäta skor. Ta med något att äta och dricka i pausen. Du kommer att kunna åka kommunalt till skogen.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
484206
Startdatum
10 oktober 2021
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
12:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
10
Plats
Utomhus i Stockholm
Pris
450 kr
Cirkelledare
Carina Dalunde
Anmäl dig