Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Den vilda maten - Försommaren

Vad finns det för ätliga blommor och växter som går att plocka vilt i naturen under vår, försommar och sommar? Visste du att ramslökens fröbaljor går att krossa som vitlök?

Under sommaren finns det ett stort utbud av duglig mat som går att skörda fritt i naturen om man vet vad man ska titta efter. Tillsammans med en sakkunnig ledare plockar vi sådant som går att äta antingen direkt eller genom matlagning. Vi lär oss utnyttja allemansrätten till fullo och diskuterar de begränsningar som finns i den.

Utflykts- och kursledare Carina Dalunde har inventerat och identifierat Nackareservatet som bra lokal för tillfället och det är här som utflykten kommer äga rum. Samlingsplats är vid Björkhagens T-bana, vid utgången mot centrum vid brofästet.

Kursmaterial
Medtag anteckningsblock.

Upplägg
Vi är ute i skogen i fyra timmar så kom i oömma kläder och vattentäta skor. Du kommer att kunna åka kommunalt till skogen. Medtag matsäck och en fylld vattenflaska.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Bra att veta

Är du osäker på om du vågar boka? Vi förstår, därför har vi förändrat våra avbokningsregler och tillåter fri avbokning fram till 10 dagar innan kurstillfället.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
471146
Startdatum
31 maj 2020
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
12:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
3
Plats
Utomhus i Stockholm
Pris
400 kr
Cirkelledare
Carina Dalunde
Anmäl dig