Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Veganska desserter och bakverk

Hur ersätter du ägg och smör om du vill baka veganskt? Mjölkfri chokladmousse, finns det?

Går det verkligen att göra maränger av samma kvalité fast den inte innehåller några spår av animaliska produkter? Svaret är ett rungande ja! Det behöver inte heller vara så svårt att ersätta mjölk, grädde eller ägg när du bakar utan det kan göras med relativ lätthet. Samtidigt minskar du ditt avtryck på klimatet.

I den här matlagningskursen som går i restaurang Cirkelns kök i ABF-huset utforskar vi tillsammans den kanske för många överraskande stora världen av veganska efterrätter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Ledare
Olga Grönvall Lund

Entreprenör och grundare av Mäckish AB, Bellga AB och det politiska projektet Reformaten. Olga arbetar med olika mat- och hållbarhetsrelaterade projekt. Allt från att vara värd för egna evenemang till att skapa klimatsmarta menyer, tv-program, föreläsningar, catering, produktioner och mycket mer. Hon vill göra världen lite godare, smartare och roligare!

 

Material

Kostnad för recept och råvaror som används i kursen ingår i avgiften.

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
478234
Startdatum
20 september 2020
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
13:00–17:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
11
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
800 kr
Cirkelledare
Olga Grönvall Lund
Anmäl dig