Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Lär dig italienska genom maten

En kurs för dig som vill kombinera det vackra italienska språket med det utsökta italienska köket. Vi lagar lättare italiensk mat samtidigt som vi pratar italienska.

Tillsammans lär vi oss att laga italienska rätter som passar både till vardag och fest samtidigt som vi övar på vår italienska. Du bör ha läst minst två terminer (48h) italienska sedan innan och vara på minst nivå A2. Vi avslutar varje träff med att sitta och avnjuta middagen tillsammans. Du får hem ett recepthäfte på de rätter ni lagar. Högsta italienska kvalitet, Eccellenze Italiane!

A2
Jag kan förstå fraser och vanliga ord som gäller mina personliga förhållanden. Jag kan delta i samtal om välkända ämnen men inte hålla liv i ett samtal själv.

Upplägg

Kursen hålls fyra måndagskvällar i maj i Cirkelns fina restaurangkök i ABF-huset.

Ledare
Giovanna Carlsson är född i Neapel, Italien och är bokstavligen talat uppvuxen med händerna i degen. Även om hon älskar den svenska matkulturen har hennes hjärta inte slutat slå för den äkta italienska maten. Giovanna är Food guide i sin hemregion Kampanien i Italien och leder även italienska kurser på ABF.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
482035
Startdatum
03 maj 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
17:30–20:30
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
10
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1800 kr
Cirkelledare
Giovanna Carlsson
Anmäl dig