Hoppa till huvudinnehåll

NYHET! Lyxmat inom planetens gränser

Kursen för dig som vill äta lyxigt samtidigt som du minimerar matens negativa miljöpåverkan

Klimatsmarta, närodlade grönsaker i säsong som tillagas efter principen zero waste – kan det bli gott? Inte bara gott – det kan bli något av det godaste du ätit. Gastronomin fokuserar allt på hållbar, men lyxig mat. Lär dig hur du själv hur du kan förvandla grönsaker i säsong till en lyxig måltid utan svinn. Rätterna är inte bara underbart goda och hållbara – utan dessutom billiga och näringsriktiga.

Kursen börjar med en kort introduktion om mat och miljö, där vi går igenom hur olika val påverkar miljön, t ex animalier vs. Vegetabilier och närodlat i säsong vs. transporterat. Sedan får du många praktiska tips och exempel på hållbara matvanor och hur du kan tänka för att ta tillvara på hela grönsaken och undvika svinn.

Större delen av tiden ägnar vi åt att laga en rätt efter de hållbara principerna i praktiken, där fokus ligger på att göra enkla ingredienser lyxigt goda med enkla knep.

Ledare

Kursen hålls i samarbete med Svensk mat- och miljöinformation, Mäckish AB och Bellga AB/REFORMATEN. Kurserna leds av Per-Anders Jande (teori) och Olga Grönvall Lund (teori och praktik).

Olga Grönvall Lund

Grundare av Mäckish AB och Bellga AB/REFORMATEN. Olga arbetar med olika mat- och hållbarhetsrelaterade projekt. Allt från att vara värd för egna evenemang till att skapa klimatsmarta menyer, tv-program, föreläsningar, catering, produktioner och mycket mer.

Per-Anders Jande

Per-Anders är ordförande för föreningen Svensk mat- och miljöinformation och en erfaren föreläsare om matens miljöpåverkan, med många års engagemang i miljörörelsen.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
476264
Startdatum
05 april 2020
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
13:00–17:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
9
Medarrangör
ABF Stockholm
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
800 kr
Cirkelledare
Olga Grönvall Lund
Anmäl dig