Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Mani in pasta - Pasta fresca

Vad är skillnaden mellan linguine, fettuccine och pappardelle? Vad är skillnaden mellan tortellini, ravioli och caramelle?

Mani in pasta – som på italienska betyder händer i degen – är en matlagningskurs för dig som vill lära dig att göra den godaste Pasta Fresca genom att blanda ägg och mjöl. Men är det verkligen så enkelt? Ja och nej! Ingredienserna kanske är få men här får du också jobba på tekniken och samtidigt utforska den stora mångfalden av vad det går att skapa med ett så litet innehåll.

Målet med kursen är att du ska lära dig mycket nytt om färsk pasta och fyllningar. Efter att vi lagat maten tillsammans samlas vi till lunch för att under trevliga former tillsammans smaka på och njuta av den pasta fresca vi har gjort tillsammans.

Upplägg
Kursen äger rum i Bagarmossens folkets hus. Denna matlagningskurs sker på en vardag. Senare, i mars, finns ett tillfälle på en söndag.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Giovanna Carlsson är född i Neapel, Italien och är bokstavligen talat uppvuxen med händerna i degen. Även om hon älskar den svenska matkulturen har hennes hjärta inte slutat slå för den äkta italienska maten. Giovanna är Food guide i sin hemregion Kampanien i Italien och även ledare i det Italienska språket hos oss på ABF Stockholm.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
478078
Startdatum
29 oktober 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
5
Plats
Bagarmossens Folkets Hus
Lillåvägen 44 12845 BAGARMOSSEN
Pris
700 kr
Cirkelledare
Giovanna Carlsson
Anmäl dig