Hoppa till huvudinnehåll

Sommarprogram: Den vilda maten – våren

Vad finns det för ätliga blommor och växter som går att plocka vilt i naturen under våren? Visste du t.ex. att det går att göra örtte på blåbärsblad?

Under våren finns det ett stort utbud av duglig mat som går att skörda fritt i naturen om man vet vad man ska titta efter. Tillsammans med sakkunnig ledare plockar vi sådant som går att äta antingen direkt eller efter tillagning. Vi lär oss utnyttja allemansrätten till fullo och diskuterar de begränsningar som finns i den.

Utflykts- och kursledare Carina Dalunde har inventerat och identifierat Nackareservatet som bra plats för tillfället och det är här som utflykten kommer äga rum. Information om samlingsplats får du i kallelsen.

Upplägg
Vi är ute i skogen i fyra timmar så kom i oömma kläder och vattentäta skor. Du kommer att kunna åka kommunalt till samlingsplatsen. Medtag matsäck och en fylld vattenflaska.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
487943
Startdatum
22 maj 2022
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
12:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
13
Plats
Utomhus i Stockholm
Pris
450 kr
Cirkelledare
Carina Dalunde
Anmäl dig