Hoppa till huvudinnehåll

Aspudden

STADSVANDRINGAR & COVID-19
Dags att aktivera sig efter veckor av inställda evenemang och inomhusvistelse? Stadsvandringar är ett perfekt sätt att göra detta på då smittorisken är mycket låg med tanke på att de utförs i mindre grupper och utomhus. Vi rekommenderar dock alla vandringsdeltagare att vistas ca. 1 m från varandra enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Anders Djerf guidar i en arbetarstadsdel som blivit mycket populär bostadsort idag. Om Manhemsbolaget och det privata initiativet med spårvagn till stadsdelen 1911. På 1970-talet var stadsdelen mycket nedgången, men den lokala mobiliseringen för att bevara och rusta upp segrade över rivningshoten.

Om Aspuddsbadet och badhusföreningen bildad 1925 – och den långa kampen att rädda badet men som förlorades definitivt i november 2009. Idag står här ett daghem. Mitt över gatan nybyggt i helt avvikande arkitektur.

Vi letar upp en lite svårupptäckt skulptur och en isprinsessa i en grind! Mer kultur i Aspudden: Biblioteket, Aspuddens bokhandel och snart återuppståndna biografen Aspen! Och på gränsen mot Midsommarkransen idylliska 1800-talsgården Emmalund, tidigare slakteri.

  • Obligatorisk anmälan
  • Betalning sker på plats via kontant eller swish
  • Kontakt, mail: anders@djerf.se
  • Kontakt, tel: 073-659 52 00

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
476947
Startdatum
17 april 2020
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
12:00–13:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
19
Plats
Aspuddens T-bana
12650 HÄGERSTEN
Pris
Gratis
Anmäl dig