Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Matematik inför högskoleprovet

Högskoleprovet ligger för dörren, vässa dina kunskaper inför matematikdelen tillsammans!

Målet med denna cirkel är i första hand att upptäcka nya metoder och sätt att tänka på när en löser problem, och i andra hand att få ett bra resultat på högskoleprovet. Ett förbättrat förhållningssätt till matematik i allmänhet kan en ta med sig och dra nytta av i många sammanhang i livet efter högskoleprovet.

Kursmaterial/Litteratur
Du behöver inte köpa något material inför denna kurs, vi kommer till största del att arbeta med tidigare högskoleprov vilka delas ut av cirkelledaren.

Upplägg
Kursen kommer att byggas upp efter de fyra mattedelarna i högskoleprovet. Vår cirkelledare Anton kommer att gå igenom och förklara alla fyra matematikdelar ur högskoleprovet. Stor tid kommer läggas på att testa, räkna och tillsammans finna lösningar på talen.
Inför varje träff går vi igenom tidigare veckas tema samt påbörjar ett nytt.


Ledare
Anton Christensson har studerat matematik vid SU i många år. Vid sidan av sina studier har han arbetat som assistent på  Stockholms Matematikcentrum samt med läxhjälp för ungdomar på gymnasienivå. Anton brinner för att få människor att förstå och ta klivet in i matematikens universum.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
    Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477511
Startdatum
08 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
13
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1000 kr
Cirkelledare
Anton Christenson
Anmäl dig