Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Hållbart resande - resor över land och hav (distans)

Vill du lära dig resa hållbart?

Cirkeln handlar om vad hållbart resande kan innebära med fokus på resan och planerandet av resan. Vi kommer hålla oss på jorden och resor som kan planeras uteslutande med kollektiva färdmedel över land och hav.

Oavsett om det är semester, jobb eller att hälsa på familjen så är vi många som vill fortsätta resa ut i världen trots klimatkris, ojämlika förhållanden och andra problem förknippade med turism - kanske särskilt i pandemitider när det är något som de flesta har fått avhålla oss ifrån länge. Det är en svår fråga eftersom resande har setts som både ett glädjeämne i livet men även en nödvändighet i en globaliserad värld där familj och kollegor kan finns i andra länder eller rentav på andra kontinenter och många känner stor kluvenhet inför sin önskan att fortsätta resa. Samtidigt står resandet och turism står för ca 8 procent av klimatutsläppen i världen (IPPCC). Glädjande nog finns det stor potential för att minska detta genom förändrade resevanor.

I cirkeln kommer vi få dela med oss våra kunskaper, erfarenheter och funderingar om hur vi kan resa hållbarare och hjälpas åt med att skapa rutter och göra bokningar och prova olika digitala reseplaneringsvertyg.

Cirkeln kommer genomföras med stor ödmjukhet inför att alla har olika förutsättningar för att resa utifrån ekonomi, ålder, funktionsvariationer, storlek på resesällskap etc.

Obs. Varannan vecka.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Mirabel Joshi som leder denna cirkel är miljöhistoriker och lärare samt mångsysslare inom omställningsfrågor.

Distans
Det här är en distanskurs som genomförs via en digital plattform på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.  Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
487601
Startdatum
03 mars 2022
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
17
Plats
Distans på nätet
Pris
250 kr
Cirkelledare
Mirabel Joshi
Anmäl dig