Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Miljön: introduktion till klimatomställning & hållbarhet (distans)

Skaffa gedigen kunskap kring omställningsfrågor och bidra till en hållbar utveckling.

Vad är det som menas med miljöproblem, klimatkris och hållbar omställning? Miljöförändringar och de samhällutmaningar vi står inför inverkar alltmer på hur vi organiserar oss och agerar på alla nivåer i samhället, även i vår vardag.

Cirkeln utgör en bred introduktion till miljöfrågor, hållbarhet och omställning. I studiematerialet och i början av varje tillfälle går vi igenom grundläggande begrepp och processer kopplat till miljö och hållbarhet. Tillsammans skapar vi en översikt över aktuella miljöproblem och diskuterar hur de hänger samman och vad vi har för möjligheter i samhället i stort men även i vår vardag att ställa om mot ett mer hållbart samhälle.

Efter denna cirkeln kommer du ha en översikt av samspelet mellan människa och landskapets förutsättningar, ha en god förståelse för nyckelbegrepp och ökat din förståelse för hur du kan vara delaktig i att ställa om för att bidra till en hållbar utveckling.

Cirkelns olika frågeställningar:

  • Vad är miljön och hur har vår relation till den förändrats över tid?
  • Vad är hållbar utveckling?
  • Klimatet - hur funkar det?
  • Vad kan hållbar omställning innefatta?
  • Hur ser en hållbar framtid ut om du fick bestämma?

Efter denna introducerande cirkel så finns den fördjupande cirkeln Miljön då, nu & sen: miljöhistoriska perspektiv (arrnr 484341) med start 21 sep - anmäl dig gärna till båda!

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Upplägg
Till varje cirkeltillfälle och tema får deltagarna några texter eller filmlänkar, beräkna ca en till två timmars förberedelsetid inför varje träff.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Mirabel Joshi som leder denna cirkel är miljöhistoriker och lärare samt mångsysslare inom omställningsfrågor.

Distans
Det här är en distanskurs som genomförs via en digital plattform på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.  Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
484608
Startdatum
02 september 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
19
Plats
Distans på nätet
Pris
200 kr
Cirkelledare
Mirabel Joshi
Anmäl dig