Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Workshop för ungdomar: Agenda 2030 och maten

Klimatkrisen är brinnande aktuell. Genom ökad kunskap, idéer och handlingskraft kan vi bromsa utvecklingen och gemensamt ta ansvar för framtiden. Hur påverkar maten vi äter miljön, hälsan och rätten till mat?

Agenda 2030 och maten är en workshop där du får information om hur maten vi äter påverkar miljön, hälsan och rätten till mat. Du får ställa frågor, diskutera och genom övningar komma fram till egna lösningar på hållbarhetsproblem relaterade till maten vi äter.

Idag äter vi på ett sätt som påverkar klimatet, miljön, hälsan samt rätten till mat och vatten på ett mycket negativt sätt. Med utgångspunkt i FN:s globala mål för hållbar utveckling i Agenda 2030 går vi under workshoppen igenom problemen, lösningarna och hur du själv kan engagera dig för hållbar mat.

Workshoppen baseras på Svensk mat- och miljöinformations skolseminarium om frågorna och riktar sig speciellt till dig som går årskurs 9 och på gymnasiet.

http://smmi.se/skolseminarium-agenda-2030-och-maten/

Förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper behövs.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
478243
Startdatum
26 oktober 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
12:00–14:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
9
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
Gratis
Cirkelledare
Per-Anders Jande
Anmäl dig