Hoppa till huvudinnehåll

Vi plockar svamp!

Varför låta maten stå kvar i skogen? Vad är skillnaden på gul kantarell och falsk kantarell? Blek taggsvamp, hur känner jag igen den?

I skogarna kring Stockholm finns det ofta tillräckligt med svamp så att det räcker åt alla. Under den här helgkursen får du följa med en svampkännare och en grupp av andra nyfikna ut i skogen och lära dig mer om framförallt matsvamp men också vanliga förväxlingssvampar. Vi plockar med oss matsvampen hem!

Utflykts- och kursledare Carina Dalunde har inventerat och identifierat Nackareservatet som bra svampområde och det är här som utflykten kommer äga rum. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, du kan antingen vara nybörjare i jakt på ny kunskap eller erfaren men vill träffa nya människor med samma intresse.

Kursmaterial/Litteratur
Vi har med oss Lilla svampboken ut i fält och kostnaden för boken ingår inte i kursavgiften. Med kallelsen får du en kampanjkod på Bokus där boken går att köpa till ett pris om 7% rabatt.

Upplägg
Vi är ute i skogen i fyra timmar så kom i oömma kläder och vattentäta skor. Medtag matsäck och även svampkorg alternativt tygkasse i bomullstyg. Du kommer att kunna åka kommunalt till svampskogen. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
484167
Startdatum
17 oktober 2021
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
12:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
2
Plats
Utomhus i Stockholm
Pris
450 kr
Cirkelledare
Carina Dalunde
Anmäl dig