Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Klimatpsykologi så blir dina mål verklighet

I den här kursen lär du dig att förverkliga dina klimatmål. Syftet är att ditt klimatengagemang ska få så bra effekt som möjligt.

Vill du starta ett klimatprojekt, eller håller du på att ställa om till en klimatvänlig livsstil? Är du redan klimatmedveten men vill ha bättre resultat i ditt miljöengagemang? Vill du skriva en blogg om klimatet, göra en byggnad klimateffektiv, eller få hela arbetsplatsen att cykla till och från jobbet? Driver du en organisation som håller på med miljöfrågor?


Svenskars koldioxidutsläpp per person och år har varit stabila de senaste 20 åren. Hur kan det vara så när forskarna är så tydliga med riskerna av vårt handlande? Klimatpsykologin kan förklara varför, men viktigast av allt har klimatpsykologin lösningarna till detta problem. I kursen använder vi oss av evidensbaserade lösningar, det vill säga lösningar som har vetenskapligt belagda effekter. Oavsett vart man befinner sig i sitt klimatprojekt är relationen till andra viktig för hur väl projektet anpassas till omvärlden och kan vara avgörande för genomslaget.

Olika teman avhandlas under träffarna. Målet är att alla kursdeltagare ska få en bättre förståelse för vilka klimatlösningar som fungerar i praktiken.

Teman
Mat, resor, transport, energi, sociala nätverk, filmer och böcker, kommunikation.

Antal träffar
5

Ledare
Ingrid Moysset

Alla våra nyheter har nedsatt pris. Rabatten är inkluderad i det angivna priset.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
451212
Startdatum
04 september 2018
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
12
Medarrangör
ABF Stockholm
Plats
ABF-Huset
Sveavägen 41 11140 STOCKHOLM
Pris
550 kr
Cirkelledare
Anmäl dig