Hoppa till huvudinnehåll

Gitarr för seniorer - fortsättning

Lär dig spela gitarr!

Välkommen till en gitarrkurs för dig som vill lära dig spela akustisk gitarr. Cirkeln innehåller bl.a. att lära sig olika ackord och hur man stämmer sin gitarr. Ta med dig en egen gitarr.

Denna kurs är för dig som är senior och har spelat gitarr förut (cirka 1 termin), eller spelat lite gitarr och vill återuppta och stärka upp grunderna i ditt gitarrspel.

I kursen kommer vi fortsätta öva de grundläggande ackorden och öva upp snabbheten i byten mellan dem. Vi kommer att fokusera på att bli självständiga i vårt lärande och hur vi kan använda teori för att utvecklas, utmanas och lära oss mer utifrån våra tidigare kunskaper och erfarenheter.

Vi kommer då gå mer in på hur en läser ackorddiagram, tabs, skalor och grundläggande musikteori.

Vi kommer även fortsätta öva på att spela med plektrum och olika plocktekniker.

Välkommen med din anmälan!

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.  Stefan Ekman har en filosofie kandidatexamen i musikpedagogik med inriktning på musikterapi samt en konstnärlig högskoleexamen i musik från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har tidigare jobbat som musiklärare i många år.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
487464
Startdatum
23 februari 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
15:00–16:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Mäster Olofsgården
Svartmangatan 6, Gamla Stan 11129 STOCKHOLM
Pris
1995 kr
Cirkelledare
Stefan Ekman
Anmäl dig som reserv