Hoppa till huvudinnehåll

Musikteori (distans)

Musikteori är läran om musikens uppbyggnad. Denna cirkel är perfekt för dig som vill bekanta dig med grunderna inom musikteori på distans.

Du kommer få möjlighet att utveckla dina kunskaper om musikens former, strukturer, språk och teoretiska begrepp.

Genom gehörsövningar, analysuppgifter, genomgångar och diskussioner så utvecklar vi tillsammans färdigheter i melodik, harmonik, periodicitet och rytm. Kunskaper om noter, ackordbeteckningar och andra musikaliska symboler. Färdigheter i att arrangera och komponera musik. Kunskaper om musikinstrument och röster, deras klang, funktion och användning.

Vi undersöker datorn som hjälpmedel vid musikskapande och arrangering samt övar förmågan att omsätta kunskaperna i musikteori till skapande och musicerande.

Välkommen till en musikalisk distanscirkel!

Uppehåll v.40 och v.41

Förkunskaper
Inga förkunskaper förutom ett intresse för musik behövs.

Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via en digital plattform. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen. (Läs mer om våra distanskurser här.)

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Kristina Rosenhall Bengtsson är författare och kompositör och har haft readings på Broadway. Hon har studerat dramatiskt skrivande vid Linneuniversitetet, Växjö, har en Fil kand i Komposition från Musikhögskolan i Malmö, samt studerat sång vid Gotlands Tonsättarskola.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
471567
Startdatum
08 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
19:00–20:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
19
Plats
Distans på nätet
Pris
1300 kr
Cirkelledare
Kristina Rosenhall Bengtsson
Anmäl dig