Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Akustisk gitarr och musikteori - fortsättning

För dig som har spelat gitarr några år och har elementär kännedom om musikteori och vill fördjupa dina kunskaper.

Den här kursen vänder sig till dig som har spelat gitarr i några år och har elementär kännedom om musikteori, till exempel grundläggande notläsning, dur- och mollackord, septimackord, taktarter och rytmer.

Innehåll
Utifrån gruppens förkunskaper bygger vi vidare och väljer områden som intresserar oss inom musikteori och gitarrspel. Det kan till exempel vara skalor och ackord i olika positioner på gitarren, färgningar av dur- och mollackord, jazzharmonik eller mer utvecklade komp på gitarren. Det skulle även kunna vara improvisation och skapande över genregränserna utifrån musikaliska intervall och kontrapunkt. Praktisk tillämpning på gitarren och samspel är en naturlig del i kursen.

Inför första lektionen kommer ledaren att kontakta dig för att fånga upp intresse och dina förkunskaper i musikteori.

Välkommen med din anmälan!

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. 

Stefan Ekman är i grunden utbildad rytmikpedagog, har en filosofie kandidatexamen i musikpedagogik med inriktning musikterapi samt en konstnärlig musikpedagogisk examen med inriktning musikteori från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har lång erfarenhet av att arbeta som musiklärare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
491251
Startdatum
12 september 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
9
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
2400 kr
Cirkelledare
Stefan Ekman
Anmäl dig