Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Att skriva för pjäser och musikaler (distans)

I denna kurs lär vi oss hantverket att skriva pjäser och musikaler

Vi går igenom de vanligaste typerna av musikal, hur man skapar intressanta och levande karaktärer och scener, samt grunderna för musikaliska begrepp. Deltagarna och cirkelledaren ger feedback på varandras texter och läser texter för inspiration.
 
Under kursens gång får du en bättre inblick i pjäsers/musikalers strukturer, texter, musikalformer, grunderna till att skriva en pjäs, teatraliska språk, karaktärer och scener, musikaliska begrepp och sånger. 

I slutet av terminen får deltagarna möjligheten att ha en egen föreställning på en digital plattform med skådespelare som läser pjäsen för gruppen och offentligt.

Uppehåll v.40 och v.41

Förkunskaper
Alla är varmt välkomna och ingen förkunskap behövs. Kursen anpassas efter deltagarnas behov.

 Kursmaterial
I kursen kommer vi använda oss av följande litteratur, som dock är frivilligt att införskaffa:

How musicals work av Julian Woolford
Beating Broadway av Steve Cuden

Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via en digital plattform. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen. (Läs mer om våra distanskurser här.)

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Kristina Rosenhall Bengtsson är författare och kompositör och har haft readings på Broadway. Hon har studerat dramatiskt skrivande vid Linneuniversitetet, Växjö, har en Fil kand i Komposition och sång från Musikhögskolan i Malmö, samt studerat komposition vid Gotlands Tonsättarskola.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477937
Startdatum
08 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
17:00–18:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
9
Plats
Distans på nätet
Pris
1200 kr
Cirkelledare
Kristina Rosenhall Bengtsson
Anmäl dig