Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Jazzensemblespel

På den här kursen så lär vi oss, spelar och jammar jazzstandards ihop!

Vi jobbar med gehörs och- improvisationsövningar och experimenterar med verktyg för att komma längre både som grupp men även individuellt. Hur kan arrangering förstärka tolkningen av en låt och vilka metoder kan vi använda oss av för att våga improvisera mera? Du som deltagare behöver inte vara en van jazzlyssnare men du ska känna dig trygg med ditt huvudinstrument i gruppsammanhang. Det är bra om du är öppen för att prova andra instrument under kursens gång. Du behöver inte kunna läsa noter.

Upplägg
Under kursen kommer vi vara ABF-husets utrustade replokaler/studios, men deltagare får ta med egna instrument vid intresse.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Kursledare är Anna Berglund som driver egna produktionsbolaget Anna Arco Art Production. Hon har släppt flera album både på eget och  på andra skivbolag. Hon har en master från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är förutom artist och producent även skribent och håller i kurser och workshops om både låtskrivande, sångteknik och jämställdhet inom musikbranschen. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477986
Startdatum
31 augusti 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
7
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1750 kr
Cirkelledare
Anna Berglund
Anmäl dig