Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Musikproduktion inriktning elektronisk dansmusik

Har du börjat producera musik på egen hand, men vill utvecklas och få feedback på ditt skapande i en liten grupp? Då är denna kurs för dig! I denna kurs lär du dig producera elektronisk dansmusik från grunden.

Vi börjar med en djupdykning i historien, hur det började med housemusiken i Chicago och technon i Detroit på 1980-talet. På vilket sätt har historien påverkat dansmusiken idag? Naturligtvis drar vi nytta av kunskaper från förr när vi sedan börjar producera våra egna låtar under kursen!

På träffarna kommer vi att gå igenom konkreta ljudexempel, analysera låtar, både våra egna och andras. Vi går igenom tekniska delar inom musikproduktion och vi pratar om inspiration och hur kan man komma vidare när idéerna tryter. Hur tar du dina produktioner till nästa nivå, både tekniskt och kreativt?

Upplägg
Vi träffas en gång i veckan och har genomgångar av olika delar inom musikproduktion.
Därutöver analyserar vi våra egna, och andras låtar. Vid kursträffarna finns även tid att kunna ta upp frågor kring dina egna produktioner, så det är bra att du tar med dig datornFör att få ut det mesta av kursen är det bra om du kan arbeta med dina låtar på egen hand mellan kurstillfällena. Vi ger feedback och lär oss av varandra i gemensamt utbyte under kursträffarna. Ni är max 5 deltagare.

Förkunskaper
Du bör ha grundläggande kunskaper om det sequencerprogram du använder, t.ex. Logic, Ableton eller motsvarande. Hur man arbetar med audio, och midi- mjukvaruinstrument för att skapa musik.

Kursmaterial
Kursmaterialet kommer till stor del att bestå av tillgängligt material på nätet, t.ex. youtube, wikipedia eller liknande. Vill man fördjupa sig inom något speciellt område kommer cirkelledaren ge tips på ytterligare material.

Du behöver ha en bärbar dator med något sequencerprogram installerat. T.ex; Logic, Cubase, Ableton, eller liknande. Det finns även gratisversioner av program t.ex, Reaper. Som går att använda både på mac och pc. Kursen är inte knutet till något specifikt program, men kursledarens exempel kommer främst att visas i Logic eller Ableton.
I studiolokalen finns tillgång till en iMac och diverse musikinstrument.
Ta med egna hörlurar.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Alexander Hagos har musiklärarexamen från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och även en konstnärlig examen med inriktning Musik- och Medieteknik från samma skola. Han har tidigare arbetat med musikproduktion inom varumärkesbyggande s.k. "Sonic Branding" åt olika företag och har därför en stor genrebredd inom både elektronisk och akustisk musik. Han har även undervisat i Keyboard på Kulturskolan, och spelar även de flesta bruksinstrument, med stort intresse för sång och låtskrivande. Just nu producerar han eget inom house-/trance genren, gärna med sång som huvudelement. Här kan du höra exempel på hans musik: https://soundcloud.com/alexander-hagos/sets/edm-kurs-2021

Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
487550
Startdatum
16 februari 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:15–20:45
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
4
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
2200 kr
Anmäl dig