Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Rockhistorieensemble

På den här kursen så lär vi oss, spela och jamma klassiska rocklåtar ihop!

Vi spelar oss igenom rocklåtar från 50-talet och framåt, vi går igenom vad som är typiskt för de olika stilarna vad gäller spelsätt, sound och tolkning.

Vi jobbar med gehörs och- improvisationsövningar och experimenterar med verktyg för att komma längre både som grupp men även individuellt.  Du som deltagare har spelat några år men behöver inte vara proffs. Det är bra om du är öppen för att prova andra instrument under kursens gång. Du behöver inte kunna läsa noter. Ni är 5-6 deltagare.

Upplägg
Under kursen kommer vi vara ABF-husets utrustade replokaler/studios, men deltagare får ta med egna instrument vid intresse.

Uppehåll 18 april påsk.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Kursledare är Tomas Erlandsson, han har arbetat som aktiv musiker i över 15 år, bland annat som låtskrivare/producent, som sessionmusiker och även  arbetat  i projekt  tillsammans  med  SVT. Han är en van ledare och har jobbat som musiklärare i många år.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
488011
Startdatum
14 februari 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
6
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1750 kr
Cirkelledare
Tomas Erlandsson
Anmäl dig