Hoppa till huvudinnehåll

Trumkurs för kvinnor - fortsättning

Är du pepp på att spela trummor? Då är denna kurs för dig!

I denna kurs fortsätter du lära dig trummornas alla delar, och utvecklar din förmåga att kompa och spela till kända pop- och rocklåtar! Vi lär oss i liten grupp att spela trummor från grunden och går framåt på ett intuitivt och inlyssnande sätt.

Män är överrepresenterade i musikbranschen och syftet med denna cirkel är att skapa plattformar och trygga rum för andra än män att få utrymme att spela trummor. Denna cirkel riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna, transperson och icke-binär.

Denna kurs sker i ABF-husets nya replokaler.

Förkunskaper
OBS. För denna kurs förväntas du ha gått 24 studietimmar.

Kursmaterial
Egna trumpinnar 
Hörselkåpor alternativt öronproppar

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Denna cirkel leds av Nike Markelius som är trummis, sångerska, textförfattare, kompositör, författare och skribent. Hon blev känd som medlem i Tant Strul i början av åttiotalet och är idag verksam i flera musikaliska sammanhang. Som instrumentalist, soloartist och konstnärlig ledare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477555
Startdatum
14 oktober 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:30–20:45
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
1
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
2600 kr
Cirkelledare
Nike Markelius
Anmäl dig