Hoppa till huvudinnehåll

Trumkurs för kvinnor - nybörjare

Är du pepp på att börja spela trummor? Då är denna kurs för dig!

I denna kurs lär du dig trummornas alla delar, att hålla takten och börja spela enkla trumkomp och fill ins till kända pop- och rocklåtar! Vi lär oss i liten grupp att spela trummor från grunden och går framåt på ett intuitivt och inlyssnande sätt.

Män är överrepresenterade i musikbranschen och syftet med denna cirkel är att skapa plattformar och trygga rum för andra än män att få utrymme att spela trummor. Denna cirkel riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna, transperson och icke-binär.

Förkunskaper
För denna kurs förväntas du vara nybörjare.

Kursmaterial
Egna trumpinnar 
Hörselkåpor alternativt öronproppar

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Denna cirkel leds av Nike Markelius som är trummis, sångerska, textförfattare, kompositör, författare och skribent. Hon blev känd som medlem i Tant Strul i början av åttiotalet och är idag verksam i flera musikaliska sammanhang. Som instrumentalist, soloartist och konstnärlig ledare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477776
Startdatum
31 augusti 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
15:15–17:30
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1900 kr
Cirkelledare
Nike Markelius
Anmäl dig som reserv