Hoppa till huvudinnehåll

Trummor för kvinnor och ickebinära - nybörjare

Att spela trummor handlar mycket om koordination och taktkänsla. Du skapar olika rytmiska mönster (beats) och kortare mer oregelbundna avbrott (fills) som ska fungera till den övriga musiken.

Syftet med den här cirkeln är att skapa en trygg och öppen miljö för kvinnor och icke-binära att få utrymme att spela trummor.

I denna kurs lär du dig trummornas alla delar, att hålla takten och börja spela enkla trumkomp och fill ins till kända låtar! Vi lär oss i liten grupp att spela akustiska trummor från grunden och går framåt på ett intuitivt och inlyssnande sätt.

Din kursledare heter My Jacobsson.

My har spelat trummor och flera andra instrument, sedan hon var sex år och deltagit i olika musikaliska sammanhang som band, ensembler och orkestrar. Hon har studerat på Kulturskolan, Viktor Rydbergs gymnasium, musik-estet med inriktning trummor och har påbörjat en kandidatexamen i musikvetenskap på Stockholms universitet. Från och med hösten 2022 studerar My musik på Bromma folkhögskola.

instagram@husband.sthlm  

Förkunskaper


I denna kurs förväntas du vara nybörjare, ha gått en termin eller ha motsvarande förkunskaper. Har du mer förkunskaper rekommenderar vi fortsättningskursen.

Kursmaterial


Egna trumpinnar
Hörselkåpor alternativt öronproppar

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning 1 och 8 maj.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
504218
Startdatum
06 mars 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:15–18:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
3600 kr
Cirkelledare
My Jacobsson
Anmäl dig som reserv