Hoppa till huvudinnehåll

Folkbildningens idé & nytta-Bildning & praktisk klokhet

Ruhi Tyson utgår från verkliga berättelser och tar upp områden som bildning och förståelse

Hur ser vi på folkbildningens idé och nytta?

Ruhi Tyson är fil.dr i pedagogik vid Stockholms universitet. Förutom en akademisk utbildningsbakgrund har han även en hantverkspraktisk utbildningsbakgrund i bokbindning. Ruhi Tysons bok "Bildning och praktisk klokhet" handlar om att i praktiken gestalta undervisning så att den blir bildningsorienterad. Så att lärandet bidrar till en känsla av meningsfullhet och upplevelse av att bli berikande, både kunskapsmässigt och personligt.

Praktisk klokhet, förmågan att i en situation bidra till allas välbefinnande och växande, anser han beskriver kärnan i vad det innebär att vara bildad. Dagen tillsammans med Ruhi Tyson utgår från verkliga berättelser och tar upp områden som bildning och förståelse. Frågor som "Vad är en bra ledare och förebild" diskuteras tillsammans.

Sista anmälningsdag: vi vill gärna ha din anmälan senaste 4 veckor före kursstart så vi kan avgöra om det är tillräckligt med deltagare för att starta kursen. Om tillräckligt många är anmälda och det finns platser kvar så går det att anmäla sig senare.

Ange vilken organisation du kommer ifrån i meddelanderutan, så att ev. deltagaravgiftsfaktura skickas till rätt mottagare.

Målgrupp: Cirkelledare, anställda och förtroendevalda inom ABF och ABFs medlemsorganisationer

Datum: 9 september

Tid: 9.00-15.00

Adress: Olof Palmes gata 9, plan 5

Deltagaravgift: 500 kr (ingår fika, ej lunch)

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
425765
Startdatum
09 september 2020
Tidpunkt
09:00–15:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
19
Medarrangör
ABF Stockholms Län
Plats
ABF Stockholms län
Olof Palmes gata 9, stora konferensen
Pris
500 kr
Anmäl dig