Hoppa till huvudinnehåll

Motivera ideella - seminarium

Vad är det som får människor att engagera sig ideellt? Vad får vissa att stanna kvar medan andra hoppar av? Möt Aron Schoug under detta spännande seminarium! Aron forskar i pedagogik på Stockholms universitet med ett särskilt intresse för civilsamhälle, demokrati och

Att få medlemmar och förtroendevalda att engagera sig kan vara en utmaning i vanliga fall och är kanske en ännu större nöt att knäcka efter de restriktioner som nu funnits en längre tid. Har föreningen hamnat i en coronakris? Hur kommer vi tillbaka till den härliga verksamhet och engagemang som fanns innan covid-19? Kanske har din förening tappat både medlemmar aktiviteter samtidigt som styrelsen känner sig vingklippt. 

Under seminariet tar Aron upp hur människors behov och drivkrafter att engagera sig ser olika ut och hur du som ledare eller förtroendevald kan skapa rätt förutsättningar för dem som återigen, eller på nytt, vill engagera sig i föreningen! Vi får belysande exempel, reflekterande frågor och förslag på hur det går att arbeta vidare efter spåren av pandemin. Med rätt stöd och ledarskap kommer de ideella både att stanna och bli fler! 

Seminariet riktar sig till dig som är aktiv medlem/förtroendevald eller anställd i någon av ABFs medlemsorganisationer och till dig som är anställd inom en ABF-enhet. 

DATUM: 19 oktober 13.00-16.00 

Anmäl dig senast 28 september här på hemsidan. Ange vilken organisationer du kommer ifrån eller ABF-enhet du jobbar på. Du kommer därefter få en inbjudan till kursen med mer information. Seminariet sker digitalt via Teams. Du kommer att få en möteslänk ca en vecka innan dagen för seminariet.  

ABF Distriktet i Stockholmsregionen

hanna.dorve@abf.se

073-0504779

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
425877
Startdatum
19 oktober 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal lediga platser
42
Medarrangör
ABF Distriktet i Stockholmsregionen
Plats
Webben
Distans
Pris
Gratis
Anmäl dig