Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Bokcirkel: "Vårt enda liv" av Martin Hägglund (distans)

Stjärnfilosofen Martin Hägglunds bok Vårt enda liv har hyllats världen över. På ett inspirerande sätt förklarar Yale-professorn hur vi ska förstå livets ömtålighet. Att vi bara har ett enda ändligt liv – vad innebär det för oss som individer och för samhället i stort?

Välkommen till en klassisk bokcirkel präglad av folkrörelsepedagogiken. Vi möts som jämlikar och samtalet växer fram spontant mellan deltagarna. Cirkelledaren organiserar träffarna och säkerställer att alla får komma till tals på lika villkor, men i övrigt styrs bokcirkelns diskussioner av deltagarna själva.

Målet med cirkeln är att gemensamt ta oss an Martin Hägglunds bok Vårt enda liv. Centrala teman som kommer att behandlas är andlig frihet, sekulär tro och demokratisk socialism. Tillsammans diskutera vi de begreppen och synar författarens argument. Målet är att få en bättre förståelse för Hägglunds kritik av det moderna samhället. Insikten om att vi bara har ett enda begränsat liv – vad får den för konsekvenser?

Cirkeln består av sex studietillfällen. Cirkeln startar tisdagen den 13 april 2021 och därefter träffas cirkeln varje vecka på tisdagar. (Obs framflyttad till 13 april och sammankomster ändrat till varje vecka).

Under sista studietillfället gästas vi av Martin Hägglund. Han kommer att ställa upp på en Q&A där du som studiedeltagare får möjlighet att ställa just din fråga om Vårt enda liv.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla som är nyfikna på boken är välkomna.

Distans
Det här är en distanskurs som genomförs via Teams på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.  Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Litteratur

Cirkeldeltagarna rekommenderas att köpa eller låna boken Vårt enda liv. För att lättare kunna närma oss Martin Hägglunds tankar kommer vi även att ta hjälp av den läsguide som släpps lagom till att cirkeln startar.

  • Hägglund, Martin, Vårt enda liv, översättning Vesterlund, Andreas, Volante, oktober 2020.
  • Hägglund, Martin, Vårt enda liv – Läsguiden, Volante, mars 2021.

Välkommen med din anmälan!

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar

Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
481463
Startdatum
13 april 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
8
Medarrangör
Föreningen Katalys
Plats
Distans på nätet
Pris
360 kr
Cirkelledare
Conrad Palmcrantz
Anmäl dig